Semnificatia Lebedei

Lebada, aceasta pasare nobila, protejata de lege si admirata pentru frumusete, gratie si puritate, a fost venerata in culturile antice si a constituit o tema fascinanta pentru artisti si scriitori de-alungul timpului.

Lebada intruchipeaza grația, frumusețea, dragostea și loialitatea. Simbolismul lebedei este, de asemenea, legat de frumusețea interioară și de iubirea de sine. Lebada celebreaza frumusetea, cultura, arta, iubirea, credinta si profunzimea sufletului.

Lebada in arta si mitologie

În mitologia romană, simbolul lebedei este legat de frumusețea Afroditei, precum și de Apollo – zeul poeziei, profeției și muzicii. Pentru Afrodita, lebada este sacra, deoarece stimuleaza creativitatea si permite iubirii adevarate care transcede timpul si spatiul, sa infloreasca, fiind un totem al sufletelor pereche, le binecuvanteaza cu armonie, bucurie si longevitate.

Există o fabulă greacă care ne spune despre ultimul cântec nepământean al lebedelor în timp ce mor, care le leagă de poezie și de moarte.

Lebedele nu se scufundă niciodată sub ape. Acesta este motivul pentru care marinarii credeau că semnificația simbolică a lebedei este un semn „împotriva naufragiului.”

Penajul alb proaspăt al lebedelor este considerat simbolul purității și al harului. Simbolismul păsărilor a fost parte integrantă a culturilor și triburilor native americane. Ceremoniile cu  pene de pasăre au jucat un rol important în medicina, vindecarea și ritualurile nativilor americani.

Lebăda era foarte sacră pentru nativii americani, lebada reprezinta direcția nord și de asemenea prima putere a creației, care este vântul.  Lebedele prosperă în condiții de frig și simt discomfort in căldura verii. Din acest motiv, lebada are o afinitate față de direcția nordică.

Albul lebedei reprezenta harul, puritatea, frumusețea, puterea si înțelepciunea.

Lebăda este o pasăre importantă în șamanism. Bătrânii credeau că lebada este „sufletul” unui șaman călător. O femeie șaman este numită lebădă în unele limbi native americane. Cand cineva din trib visa o lebădă însemna ca a întrezărit cel mai înalt cer și se spunea că visătorul este recunoscut de ființele cerești.

Caracteristicile lebedei includ faptul că se află acasă în cele trei tărâmuri ale existenței: cerul, apa și pământul. Apa este simbolică pentru adâncurile conștiinței noastre și lebada rămâne întotdeauna la suprafața apei. O lebădă nu se ascunde niciodata sub apă, continuă să înoate, plutind grațios pe suprafața lacului sau a iazului. Ne invata sa ne relaxam și să  ne predam Puterii Superioare.

O lebădă, cu frumusețea și grația sa elegantă, ne indeamna sa fim tăcuti, grațiosi și eleganti.

În mitologiile scoțiene și galice, lebada este numită „eala”, care este foarte asemănătoare cu Hoela sau „soare.” Ar putea însemna că eala este un înger alb sau o ființă spirituală pură personificată ca o pasăre albă și grațioasă.

În general, toate păsările reprezintă o conexiune spirituală cu Tărâmurile Superioare.

În Asia și Europa, lebada albă înseamnă grație, frumusețe, lumină, puritate, precum și soare.

Printre popoarele slave și scandinave domină simbolistica lebedei albe sau feminitatea. Și, deși lebada neagră nu este neapărat rea sau negativă, ea a devenit metafora pentru un „eveniment rar” sau faptul că „lumea se poate schimba într-o clipită”.

Fecioara lebada este una dintre cele mai populare povesti din folclor prezenta în culturile celtice, irlandeze și germanice. Povestea vorbește despre o fecioară lebădă care poate schimba forma ca femeie si ca lebădă. În timp ce se scaldă, un tânăr îi fură mantia de lebădă și o face neajutorată din cauza căreia nu mai are de ales decât să se căsătorească cu el.

Există multe paralele în jurul acestui basm, iar frații Grimm, Hans Christian Andersen și alți scriitori de basme au scris, de asemenea, pe o temă similară. Dramaturgul grec Eschil menționează și fecioarele lebede. La fel, Masaharu Anesaki discută despre versiunea japoneză a basmului cu lebăda.

Yamatotakeru - o zeitate păzitoare în munții budiste din Reishuzan și Tendaizan, la moartea sa, devine o lebădă. În mitologia lebedelor chineze, este o „zână” printre păsările care deseori zboară spre soare și alunecă înapoi, aducând binecuvântări lumii umane.

Lebada a devenit eroina operei lui Wagner Lohengrin și a altor povești despre cavaleri si lebede. În mod similar, în baletul lui Ceaikovski, Lacul lebedelor, este personificata moliciunea, frumusețea și grația feminină.

Mulți scriitori și muzicieni romantici au descris grația și frumusețea lebedei ca simbol al soarelui și luminii. Când lebedele se împerechează, își împletesc gâtul. Acest lucru a devenit un simbol al iubirii și romantismului în multe culturi.

Pentru nobletea sa, Lebăda este venerată de oamenii din Siberia sau Irlanda, unde se considera ca uciderea unei lebede aduce nenorocire sau moarte.

Se spune că sufletele fecioare locuiesc în lebede. În mitologia hindusă, lebedele sunt și ele sacre. Vehiculul lui Lord Vishnu sau Vahana este o lebădă sau Hamsa.

Lebedele se împerechează pe viață, dar înainte de a putea iubi pe altcineva, trebuie mai întâi să te iubești pe tine însuți. Tradiția de împerechere pe tot parcursul vieții lebedei ne poate ghida pentru un angajament de lunga durata în lumea reală.

Puiul de lebada se transformă din mic, urât și stângaci, în mare, frumos și grațios, de aceea lebada simbolizeaza si Transformarea gratioasa prin descoperirea puterii interioare.

Doar atunci când formezi o „strânsă legătură iubitoare” cu tine însuți poți lega relatii sanatoase cu ceilalți. Lebăda este rafinată, iubitoare și o emblemă pură și regală. Vei descoperi că numai atunci când devii întreg în tine, atunci poți forma relații mai profunde și mai semnificative cu ceilalți din jurul tău.

Simbolism lebada imperiala

 • Inocenta
 • Frumusete
 • Echilibru
 • Noblete
 • Parteneriat
 • Eleganta
 • Transformare
 • Pace si Gratie
 • Uniune si angajament
 • Iubire fidela/ Loialitate/ Monogamie
 • Incredere in sine si stima de sine
 • Putere rezilienta
 • Trezirea puterii interioare
 • Intelegere superioara
 • Evolutie Spirituala
 • Dezvoltarea abilitatilor intuitive
 • Gratie in relatia cu ceilalti

Produs adaugat in lista de dorinte